Nieuw Kijkduin zit vol in de verbouwing: Veel woningen zijn al af, foodcourt Daily taste is onlangs geopend en we krijgen steeds meer namen door van ondernemers die daar een plekje hebben gevonden. Vriendinnen Nicole Dessing en Lisa Sassen, beter bekend als De Sushimeisjes.

Wil je nou ook een keertje thuis de sushi rolletjes maken, zoals De Sushimeisjes dat doen. Dat kan! Volg dan dit recept.

Recept: Spicy Salmon rol

Ingrediënten Sushirol:
Komkommer (dunne plakken)
Avocado (dunne plakken)
200 gr Verse zalm (150 gr tartaar gesneden, 50 gr dunne reepjes)
Bosui (dunne plakken)
Sesamzaadjes
Norivellen

Ingrediënten Spicy Mayo:
2 el Mayonaise
1 tl Sesamolie
1 tl Sojasaus
2 tl Sriracha

Ingrediënten Sushirijst:
Sushirijst 500 gr
6 el Rijstazijn
4 tl Suiker
2 tl Zout

Spicy Salmon rol recept

Stap 1: was de sushirijst
Het is belangrijk om de sushirijst voor het koken eerst te wassen. Spoel de korrels goed af met koud water en zorg ervoor dat de rijstkorrels in beweging blijven. Wanneer het water troebel is kun je het weggooien en nieuw water gebruiken, net zo vaak tot het water helder blijft. Laat de rijst na het wassen 10 minuten uitlekken.

Stap 2: kook de rijst
Doe de rijst in de pan en voeg 750 ml water toe. Doe het deksel op de pan, breng de sushirijst aan de kook en laat het 2 minuten koken. Zet vervolgens het vuur laag en laat de rijst nog ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur met het deksel op de pan. Laat hierna de rijst nog 15 minuten met de deksel op de pan staan. Wikkel hiervoor een theedoek om de deksel zodat de condens niet op de rijst drupt.

Stap 3: de rijst afkoelen
Voor goede sushi is de temperatuur van de rijst erg belangrijk. De sushirijst moet op kamertemperatuur zijn bij consumptie.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.