★★★★★
Spicy Salmon rol
Stap 1: was de sushirijst
Het is belangrijk om de sushirijst voor het koken eerst te wassen. Spoel de korrels goed af met koud water en zorg ervoor dat de rijstkorrels in beweging blijven. Wanneer het water troebel is kun je het weggooien en nieuw water gebruiken, net zo vaak tot het water helder blijft. Laat de rijst na het wassen 10 minuten uitlekken.
Stap 2: kook de rijst
Doe de rijst in de pan en voeg 750 ml water toe. Doe het deksel op de pan, breng de sushirijst aan de kook en laat het 2 minuten koken. Zet vervolgens het vuur laag en laat de rijst nog ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur met het deksel op de pan. Laat hierna de rijst nog 15 minuten met de deksel op de pan staan. Wikkel hiervoor een theedoek om de deksel zodat de condens niet op de rijst drupt.
Stap 3: de rijst afkoelen
Voor goede sushi is de temperatuur van de rijst erg belangrijk. De sushirijst moet op kamertemperatuur zijn bij consumptie.
Stap 4: sushi-azijn klaarmaken
Om de sushirijst helemaal af te maken, voegen wij zelfgemaakte sushi-azijn aan de rijst toe. Deze maak je als volgt: verwarm de rijstazijn samen met de suiker en het zout en roer totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Ook voor de sushi-azijn is het van belang dat deze op kamertemperatuur is. Sprenkel het mengsel over de rijst terwijl je de rijst om schept.
Stap 5: spicy mayonaise maken
Meng alle ingrediënten door elkaar en dan heb je in een handomdraai heerlijke spicy mayonaise.
Stap 6: rollen maar
Leg een norivel op een bamboematje. Maak je handen nat in het su-water. Verdeel met natte handen wat rijst over twee derde van het norivel. De laag rijst dient circa 1 centimeter dik te zijn. Spuit in het midden een streep van de zalmtartaar. Leg de repen komkommer, bosui en avocado op de zalmtartaar. Rol met behulp van het matje de sushi stevig op. Snijd ze nu in rolletjes en leg als topping nog een dun zalmplakje op de bovenkant van het rolletje en besprenkel deze met wat sesamzaadjes.
Tadaa! Je eigengemaakte Spicy Salmon rol is een feit!