Voor ondernemers

Top 5 ultieme ervaringen tussen stad en strand

Wat wij het allerliefste doen? Ons onderdompelen in al het leuks wat Nieuw Kijkduin en zijn omgeving te bieden heeft. Ook wanneer het weer wat slechter is, is er genoeg te doen in de omgeving van Kijkduin.

Top 1: Shoppen in Nieuw Kijkduin
Heerlijk shoppen in de straten en pleintjes die achter de boulevard schuilgaan en smullen van de lekkerste, ambachtelijke producten die je hebt aangeschaft in de versmarkt Daily Taste. Je onderdompelen in de gezelligheid op het vernieuwde Deltaplein met een fantastisch uitzicht op zee.

Top 2: Museum Widerstandsnest 67
Vlakbij de boulevard van Kijkduin ligt onder de duinen een verborgen gangenstelsel, een deel van het complex Widerstandsnest 67 HL. In het duin achter Nieuw Kijkduin resteert echter nog circa honderddertig meter tunnel met zes aangesloten bunkers. Waan je weer terug in de tijd als je door al die gangenstelsel loopt en ontdek een stuk geschiedenis die je misschien nog niet kent.

Top 3: Wandel door het Westduinpark naar Scheveningen
Vanaf Nieuw Kijkduin kun je via het strand en de duinen helemaal naar Scheveningen lopen. Een groot deel van mijn route loopt door het beschermde Westduinpark. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Den Haag. Het Westduinpark ligt tussen de stad en het strand in. Het gebied kent een zeer afwisselend landschap met dichte bebossing en open vlakten, hoge duintoppen en vochtige duinvalleien. Wandelen door de duinen bij Den Haag is heerlijk!

Top 4: Bezoek bijvoorbeeld eens de Koninklijke Paleizen in de stad.
De binnenstad van Den Haag ademt nog altijd de allure die bij een koninklijke stad hoort. Wandel door de historische straten en proef de sfeer van weleer. De plekken waar prachtige feesten en partijen werden gegeven, zoals het de goede adel betaamt. Ontdek waar het winterverblijf van Koningin Emma was, nu het Escher museum, of waar nog dagelijks gewerkt wordt, Paleis Noordeinde. En zijn jou de kroontjes op de lantaarnpalen wel eens opgevallen? Je vindt ze langs de route van de glazen koets die loopt van de Koninklijke Stallen via het Binnenhof naar het Lange Voorhout tot het Paleis Noordeinde.

Top 5: Spot al de streetart tussen stad en strand.
In Den Haag vind je tientallen toffe muurschilderingen. Supermooie murals en graffiti kunst op gebouwen die buurten echt opfleuren. In verschillende wijken wemelt het van de street art, in andere zit het meer verstopt. Fiets van het centrum via het Zeeheldenkwartier richting het Regentessekwartier en verder. Zigzag zeker eens door stadsdeel Segbroek of juist helemaal de andere kant op. Of fiets van de instagram muur in het Haagse stadscentrum via het Statenkwartier naar de selfie wall in Scheveningen. Er is zoveel moois te vinden in en rondom de stad.

Check het hier:

street art blikje

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.