Voor ondernemers

Feestelijke hartige paastaart recept

Welkom bij onze heerlijke blog over het feestelijke hartige paastaart recept van de Zuivelhoeve! Met Pasen voor de deur is er geen betere manier om de feestelijkheden te vieren dan met een zelfgemaakte taart. En wat is er nu lekkerder dan een taart die rijk is aan smaakvolle ingrediënten? Deze paastaart van de Zuivelhoeve is niet alleen gemakkelijk te maken, maar zal ook een absolute hit zijn op elke paasbrunch of -diner. We zullen je door alle stappen van het recept leiden en handige tips geven om ervoor te zorgen dat de taart er perfect uitziet en heerlijk smaakt. Dus laten we aan de slag gaan en jouw paasfeest compleet maken met deze verrukkelijke paastaart van de Zuivelhoeve!

Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur voor het brood + 20 minuten voor de paastaart

Benodigdheden: 1 pak Koopmans Wit Brood Heerlijk Luchtig, 1 springvorm (bij voorkeur 18 cm doorsnede)

Voor het beleg: 200 gr Heks’nkaas, 350 Boerderij Kaas Brandnetel (in plakken), 3 verse eieren gekookt en in plakjes, 3 tomaten in plakjes, 1 courgette, ½ krop bladsla

Voor het garneren en decoreren: 400-450 gr Roomkaas, 100 gr gesneden bieslook, 1 vers ei, gekookt, 3 kleine tomaatjes, eetbare bloemen (optioneel)

Bereiding:
1. Bak het brood volgens aanwijzingen op de verpakking en laat het goed afkoelen.
2. Schaaf met de kaasschaaf dunne plakken courgette en grill deze even kort in de pan. Leg ze vervolgens opzij om af te koelen.
3. Snijd het brood vanaf de zijkant voorzichtig in 5 plakken en beleg het volgens de onderstaande volgorde. Verdeel de ingrediënten gelijkwaardig over de snede brood.
- ⅔ Heks’n Kaas en de helft van de bladsla
- ½ van de Boerderij kaas
- Tomaten, ¾ courgette linten, plakjes ei
- Besmeer de volgende snede met ⅓ Heks’n Kaas en leg deze kant over het ei
- ½ van de Boerderij kaas en bladsla
4. Leg de bovenste plak brood erop en smeer met een spatel de buiten- en bovenkant met Roomkaas.
5. Versier de paastaart met de bieslook, tomaatjes en andere garnering naar keuze.

En na al dat zwoegen in de keuken voor die perfecte paastaart is het tijd om te smullen! Deel voordat je de taart aansnijdt, jouw feestelijke creatie van de paastaart met de hashtag #nieuwkijkduin. Enjoy!

konijn met twee paaseieren

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.