NKD

Bakkerij van Kempen

Al jaren een fenomeen in Kijkduin. De heerlijke ambacht van Bakkerij van Kempen is niet weg te slaan uit de omgeving en uw boodschappentas. Verse broden, heerlijk gebak, vrolijke seizoensproducten, vers belegde broodjes. Volg de geur van warm brood, en je zit goed!

★★★★★

Pepernotenrecept voor thuis

De Sint is weer in het land en daar horen natuurlijk pepernoten bij! Leuk om samen met je kids te maken en helemaal niet moeilijk.

Met dit pepernoten recept maak je samen met je kinderen de lekkerste pepernoten. En waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al wel in huis. Klaar om dit overheerlijke recept ook uit te proberen?

Bereiding:

1. Zeef het bakmeel in een kom en voeg daar de basterdsuiker, de speculaaskruiden en een halve theelepel zout aan toe.

2. Doe de boter en de melk erbij en wrijf nu alles met je vingers tot kruimels, kneed daarna net zo lang tot alles mooi verdeeld is en vorm er een bal van. Pak het in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier op een bakplaat. Nu kun je van het deeg balletjes maken van ongeveer 1 cm dik. Je kunt je kids lekker hun gang laten gaan. Maar een snelle methode is als volgt. Rol van het deeg lange slierten van ongeveer 1 cm dik. Snijd deze dan in stukjes en vorm van elk stukje een balletje. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze met je duim iets plat.

4. Bak de kruidnoten in het midden van de over in ongeveer 15 minuten mooi bruin. Even laten afkoelen en smullen maar!!

Deel een foto van je pepernoot bak creaties met ons met de #SintinNieuwKijkduin.

ingredientenlijst_pepernoten

Programma
Nieuw Kijkduin

20 november
Bezoek van Sinterklaas
Sinterklaas en zijn pieten komen langs in de Daily Taste van 12.00-16.00 uur.

26 november
Live muziek
De laatste zaterdag van de maand en dat betekent live muziek.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.