Top 5 sportieve activiteiten voor jong en oud in en rondom Nieuw Kijkduin

Hieronder vind je de top 5 sportieve activiteiten voor jong en oud in en rondom Nieuw Kijkduin. Van watersporten tot fietsen en wandelen, er is voor ieder wat wils.

1 Surfles op het strand van Kijkduin
Het strand van Kijkduin is een ideale plek om te leren surfen. Bij de surfschool op het strand kun je surflessen nemen voor zowel beginners als gevorderden. Het is een unieke ervaring om de golven te trotseren en je balans te vinden op het board. Samen met je partner, alleen of leuk als kinderverjaardagsuitje!

2 Kitesurfen bij de Zandmotor
Op slechts 10 minuten ligt de bekende Zandmotor. Hier kun je kitesurfen, of je nu beginner of gevorderd bent. Deze uitdagende en adrenaline verhogende sport moet je zeker eens proberen! Het geeft een enorme kick wanneer je door het water surft. Bij de de kitesurfsschool kun je lessen nemen en je skills verbeteren.

3 Fietsen door de duinen
De duinen rondom Nieuw Kijkduin bieden prachtige fietsroutes door een uniek en gevarieerd landschap. Ga met de fiets eropuit en ontdek de prachtige duinen en de omgeving op eigen tempo.

Het tofste is dat veel van deze gebieden behoren tot Natura 2000. In deze Natura 2000-gebieden worden bepaalde dieren, planten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit (soortenrijkdom) te behouden. Kortom, wanneer je dus goed om je heen kijkt, spot je de mooiste vogels en planten.

4 Wandelen langs de kust
Een rustgevende en tegelijkertijd een sportieve wandeling langs de kustlijn van Kijkduin. Geniet van de frisse lucht, het geluid van de golven en het prachtige uitzicht over de zee. Er zijn verschillende wandelroutes langs de kust beschikbaar, variërend in lengte en intensiteit. Zo'n wandelingetje met de familie of partner sluit je het beste af met een heerlijk drankje en hapje in één van de restaurants op de boulevard.

5 Skaten langs de kust
Ondanks dat de boulevard nog niet helemaal af is, wordt er wel geskatet in de badplaatsen in en rondom Kijkduin. Er zijn verschillende routes langs de kust beschikbaar, van beginner tot gevorderd. Het is een geweldige manier om te genieten van het mooie uitzicht en tegelijkertijd actief bezig te zijn. En wil je nou nog een gave skate outfit scoren? Kan je altijd terecht bij Creepz.

Kortom, genoeg activiteiten in en rondom Nieuw Kijkduin voor jong en oud. Trek je sportkleding aan en ga op avontuur!

En ben je nou nieuwsgierig hoe de boulevard van Nieuw Kijkduin eruit komt te zien?  Check het hier:

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.